Begin april 2013. Pasen is alweer even geleden. Toch wil ik jullie enkele foto’s hiervan niet onthouden. En er waren meer mooie dingen:

Roos bracht een enorme Paashaas mee, hij woog wel 3 kilo! Ze kon hem thuis toch niet in haar eentje met haar moeder opeten… Dus smolt Margareth een deel ervan in plakjes bladerdeeg en werd dat een lekkernij bij de lunch. De rest aten we in brokjes op, dank je Roos!

De opa van Erin, Nine en Djoena overleed met Pasen. Om hun vriendinnen te troosten, schilderden Roos en Yanna samen dit schilderij voor hen. Twee konijnen in het gras met een hart tussen hen in, aan de horizon een regenboog met vliegende vogels en lichtpuntjes. Wat fijn als je zulke vriendinnen hebt!

Een paar dagen later is Marieke hard aan het leren voor twee toetsen van geschiedenis die ze nog in moet halen. Met James Bond (de foto kreeg ze van Romy) voor haar neus lukt dat. Ze haalt een 9,5 en een 7+.

Op vrijdag bakken we brood met wie er mee wil bakken. Soms zitten er wel 10 kinderen om de tafel. Deze keer wordt het brood van Jamie Oliver met 1 kilo bloem, 2 zakjes gist, water en honing. Om de beurt doet iemand de volgende stap in het recept dat Nine voorleest. De anderen wachten geduldig tot zij aan de beurt zijn. Dan krijgt iedereen zijn eigen bolletje en ontstaan de mooiste broodcreaties: een slang, een vlecht, een cadeautje. “Dit zijn de lekkerste broodjes die we ooit gemaakt hebben”, zegt Tycho, en hij doet er nog een beetje honing bij.