Fairtrade en biologisch

Fairtrade en biologisch

Respect en verantwoordelijkheid zijn twee van de twaalf Living Values. Ook tijdens het eten op school en thuis breng je de Living Values in praktijk door je verantwoordelijk te voelen en respect te tonen voor onze planeet, het milieu, de dieren, de planten en de boeren die ons eten verbouwen en telen. Het eten in onze kantine is 100% biologisch, Fairtrade en milieuvriendelijk. Voor de catering en schoonmaak gebruiken wij producten die biologisch, eerlijk en milieuvriendelijk zijn.

De Vrije Ruimte is de eerste Fairtrade school in Den Haag.

BIOLOGISCHE MAALTIJDEN INBEGREPEN

In het souterrain maakt Dorien een heerlijke biologische lunch. In de ochtend is er iets te drinken en een snack bestaande uit rozijnen, ontbijtkoek en rijstwafel. De lunch bestaat uit brood met allerlei soorten (vegetarisch) beleg. Daarbij is er altijd nog iets extra’s, zoals soep, pasta of salades. Leerlingen, begeleiders en ouders verzorgen samen de lunch. In de middag is er vers fruit.

Een paar keer per jaar, voor de open middag, is het restaurant open voor iedereen. Bij Crazy Butler kun je heerlijke broodjes geserveerd krijgen van de leerlingen tegen een kleine vergoeding. De opbrengst is voor de school.