Donderdag 7 maart. Voor deze periode het rooster aangepast, zodat het minder vol is. Er is nu meer tijd voor spontane ideeën. Andere ‘spontane ideeën’, dingen die ik altijd al graag wilde doen, maar die niet aan bod kwamen, zijn nu juist ingepland: Smoothies maken, brood bakken, lezen&spellen, Kidsweek lezen…

Lezen&spellen  had ik bedoeld voor de jongsten, en zij komen er ook op af. Samen kijken welke letters je al weet en met welke letters je een woord wil maken. Woorden verzinnen. Die woorden opschrijven, in de kleuren van Pi-Spello: medeklinkers donkerblauw, korte klanken groen, lange klanken geel, tweeklanken oranje. Altijd leuk om met kinderen op ontdekkingsreis te gaan in letterland.

Kidsweek lezen, omdat ik zo graag samen met leerlingen de krant lees. Ik heb 1 inschrijving, maar ook met 1 leerling krant is het gezellig om de krant door te bladeren en te bekijken wat er in staat: Binnenland, Buitenland, Stelling van de week. Paula van nog geen 7 wil het graag weten. Het leukst vindt zij  de Dierenpagina, met foto’s van bijzondere dieren.

Een aantal jongens gaat ’s morgens met Nop mee zijn om in zijn werkplaats karretjes af te maken. Enthousiast komen ze terug. Ze hebben het zo leuk gehad samen, dat vier van hen afspreken om op vrijdag in de boomhut in Victors tuin te gaan logeren. Wat een leuk spontaan idee!