DSC03154

Eerste week september. Het voelt herfstig aan en tegelijkertijd is het nog volop zomer. Als jonge honden komen ze binnen deze dagen, de nieuwe en de oude kinderen. Wie zijn er ook alweer? Hoe is het hier? Wat ga ik doen?  Sommigen komen extra vroeg om het allemaal mee te maken en gaan als laatsten weg, anderen wachten een paar dagen voordat ze naar school komen; het is immers een facultatieve week waarin je zelf mag bepalen of en wanneer je naar school komt. Ze draaien om elkaar en de spullen heen. Een boekje, een spel, bouwen met kapla, een puzzel maken, strijkkralen leggen -wat een geduldwerkje, blaadjes vouwen tot prachtige vogels. Samen of alleen zijn ze bezig, gaan ze op in wat ze doen, snuiven ze de school op.

En buiten natuurlijk. Fietsen, springen op de trampoline, hout sprokkelen, takken verzamelen en er zwaardgevechten mee houden, een schuur bouwen van pallets. Water en zand. Ze vervelen zich nooit.

Oudere kinderen zitten boven, maken kennis met elkaar en met nieuwe vakdocenten, plannen wat ze deze periode, dit jaar willen doen. Gaan op in hun boeken, hebben oog voor elkaar en gaan ontdekken wat De Vrije Ruimte hen en wat zij De Vrije Ruimte te bieden hebben.

DSC03159