DSC04427 DSC04435

Vrijdag, 16 januari, koud, wind, modder buiten. Regen in het zand, kinderen ontdekken wat ze ermee kunnen doen. Modderballen maken, stenen in modder leggen, zodat je toch droog kunt staan. Door de modder fietsen. Binnen spelletjes, spelen, voorlezen, wanten breien, werkwoordspelling, chillen met oortjes in en muziek aan.

DSC04470 DSC04475

Robin is aan zijn derde lessenserie begonnen. Na microscopie en veldbiologie heeft hij nu gekozen voor proefjes doen. Eerst voor de leerlingen van 4-8 jaar, daarna voor de 8-12  jarigen. Fantastisch wat hij heeft bedacht. Vloeistoffen bij elkaar gieten en de reactie bekijken. Wat zie je? Wat gebeurt er? Goed leren kijken en ontdekken welke stof lichter (spiritus) en welke zwaarder is (glycerine).

Oranje kleuren, zeepsop erbij, mooie bellen….  Ze ontdekken een boel. Zien dat scheikunde – want dit is het begin ervan- leuk is. En Robin is meester. Hij weet wat hij wil gaan vertellen en doet ondertussen zelf ook mee met de ontdekkingen, want welke stof de op een na zwaarste is, of de op een na lichtste? Dat gaat hij proefondervindelijk vaststellen tijdens de les. Zo leert ieder op zijn niveau meer over deze vloeistoffen.         DSC04506   DSC04499