DSC04606

Maandag 19 januari. Een leuk gedicht, niet te moeilijk, een leuk plaatje erbij… Zet je hoofd op. Vreemde wezens maken van rietjes, bierdoppen, een stukje touw, een kraal. Gedicht leren door het heel vaak, zin voor zin, samen op te zeggen, met bewegingen erbij. Een paar kennen het heel snel.

Losse zinnen uitknippen en in de goede volgorde opplakken. Het wordt een mooi geheel. Het hele gedicht verschijnt rond het vreemde wezen. We plakken de wezens met gedichten op de muren en de ramen. Zo kan iedereen het zien.

DSC04609      DSC04605

Een Russisch liedje leren is voor mij net zoiets als voor de kinderen het gedicht leren, denk ik. Ik versta de woorden niet, weet wel waar het over gaat. Schrijf het nog een keer fonetisch op. De tekst heb ik al, maar als je het zelf doet, werkt dat toch beter. Ulibka, heet het, glimlach: het eerste begin voor een vriendschap. Een mooi liedje, een lief liedje. Melodie blijft hangen, woorden niet. Ik luister, ik oefen, probeer mee te zingen. Heel leuk om dat uiteindelijk met alle kinderen te doen voor ons project van Living Values: samen zingen met kinderen uit Utrecht.