Dinsdag 29 september. De vier jongsten zijn Paula van 3, Tycho van 4, Yanna van 5 en Zita van 6. Ze spelen de hele dag samen, vervelen zich nooit en verzinnen elke dag wel weer een nieuw spel. Vandaag reden twee van hen op hun fietsje door de tuin, terwijl de twee anderen mooie dingen verzamelden om in hun fietsmandje te leggen.

Dan komt Saskia, de sportjuf, met 4 matten en 4 stokken. De vorige keer, alweer 3 weken geleden, hebben ze ook hiermee gespeeld. Vandaag het vervolg. Eerst mogen ze als een koalabeertje, aan handen en voeten, aan de stok hangen, die door Saskia en mij wordt vastgehouden. De stok is een tak van een boom in het oerwoud en het gaat waaien… de stok gaat op en neer…hoe lang houdt het koalabeertje het vol? Iedere keer houden we de stok een klein beetje hoger, en iedere keer lukt het om er aan te gaan hangen. Dan komen de kangoeroes, die springen van mat naar mat. De kinderen springen ook echt als kangoeroes: afzetten en neerkomen met twee voeten en hun handen als pootjes voor hun borst.

Hoera voor Tycho, die na een paar keer ook de breedste strook tussen twee matten als een echte kangoeroe over komt. Kijk hem eens stralen!