Een gewone vrijdag die bijzonder werd door de dingen die er waren. Je zou ook kunnen zeggen dat die bijzondere dingen juist gewoon zijn, omdat niemand er van op keek. Jasper komt binnen met twee vishengels, helemaal vanaf Woerden meegenomen met het de trein en de tram. Vandaag zal hij Ric gaan leren vissen in de sloot achter de school.

Zinzy heeft haar kip meegenomen, Hermelientje. In het atelier loopt ze vrij rond, pikt van de graantjes en krijgt water te drinken. Wie wil mag de kip aaien (dat voelt onverwacht zacht) of zelfs even op schoot houden. Mensen lopen even binnen, kijken, aaien, lachen en gaan weer verder met waar ze mee bezig waren.

In de speelruimte ga ik pepernoten bakken. Wie wil schuift aan. Boter snijden, meel en suiker afwegen, kruiden en zout er doorheen mengen. En dan mooie kleine balletjes rollen en in de oven schuiven. Na een kwartier ruikt het al heerlijk en zijn ze klaar. Wie mee heeft gebakken mag er twee en dan zijn er nog genoeg over om de rest van de school ook van pepernoten te voorzien. Zouden ze als aas te gebruiken zijn? En zou Hermelientje ze lekker vinden? Dat weten we niet, want toen waren alle pepernoten al opgegeten door de mensen.