Vrijdag 5 oktober. Een rustige dag. Miquel is er niet, en Emma mist hem. Ze speelt met de playmobil en tekent, schommelt en eet een broodje. De anderen verven, puzzelen, lezen samen in het nieuwe boek van Dribbel. Al snel is het half twee, en tijd om op te ruimen. Want om twee uur worden drie kinderen opgehaald, en voor die tijd willen we het meeste toch gedaan hebben.

Op vrijdag moeten niet alleen de dagelijkse dingen worden opgeruimd; nee, alles van de hele week gaat in doorzichtige plastic kratten, die opgestapeld in een hoek komen te staan. In het weekend wordt dit gebouw door anderen gebruikt, en is de school verdwenen. Op maandag gaan de plastic kratten weer open, en stallen we alles uit voor de tafels, zodat de kinderen hun gang kunnen gaan.

Vandaag hebben we twee nieuwe zaken ge├»ntroduceerd: 1) Als je ’s morgens de school binnenkomt, pak je een geplastificeerde foto van jezelf, en hangt die met een magneetje onder het bordje IK BEN ER! Zo zien wij of iedereen er is. (Met 4 kinderen zie je dat natuurlijk meteen, maar als we er straks meer hebben…) 2) Als we om 9.30 uur wat gaan drinken, bespreken we wat iedereen wil gaan doen en dat schrijven we op. Om 14.30 uur komen we nog een keer bij elkaar en kijken we wat iedereen gedaan heeft: klopt het met wat je van plan was? En wat vond je het leukst/minst leuk vandaag? Ook dat schrijven wij (of de kinderen op) en er kan nog een tekening bij. Het was leuk om dat vandaag te doen.

Het opruimen verliep goed. Terwijl de een door bleef spelen, kreeg de ander juist extra zin om de spullen netjes in de kratten te stoppen. De stoelen op de tafels, een bezem over de vloer, een doekje door de keuken en een ander doekje over de wc’s…Om half vijf gaan we voldaan naar huis. Zo, ingepakt en opgeruimd. Goed weekend en tot maandag!