Op 21 september 2017 -de internationale dag van de vrede- organiseren wij het symposium: ‘De kracht van vrede in onderwijs en opvoeding’. Waarom?

Vrede en onderwijs hebben met elkaar te maken. Vrede en opvoeding ook. Zonder vrede leef je niet veilig. Staat je ontwikkeling stil. Valt je nieuwsgierigheid weg. Ben je aan het overleven. Daarom wil je vrede in je school en vrede in je huis. Dat is niet altijd gemakkelijk en gaat niet altijd vanzelf. Daarom organiseren wij dit symposium. Een inspiratiedag over de kracht van vrede. Met tips voor de praktijk. We bieden je een boek aan, met vijf vragen over vrede, en heel veel antwoorden hierop. Om geïnspireerd te raken.

Vrede is geen werkwoord, maar je zou willen dat het zo was. Vrede doen, vrede maken. Zorgen dat het vrede wordt. Hier en nu en overal. Misschien lukt het niet in het groot, maar in het klein kun je er allicht aan beginnen. Laat je verbeelding spreken en ervaar de vrede door te tekenen, schrijven, zingen, spelen, filosoferen, bemiddelen, luisteren, mediteren.

Je beleeft wat je aan anderen door wilt geven. Vrede begint bij jou.

Wil je deelnemen aan het symposium? Mail dan naar claartje@devrijeruimte.org