Laatste week van mei. Storm in het begin van de week. Stof dat langzaam neerdaalt naarmate de week vordert. Toch blijft het onrustig. Dat blijkt uit de strijd die ze elke dag voeren. Een strijd als spel, met jongens in de hoofdrol, en een enkel meisje. Strijd om spullen, strijd om gebied.  Die wordt gevoerd in het zand van de achtertuin, met plastic scheppen als zwaarden en een plastic tuinstoel als troon. Een jongen op die stoel, hij zit daar en zegt wat er moet gebeuren. Totdat anderen niet meer mee willen doen, omdat ze ook zelf het spel willen bepalen, en niet alleen bevelen op willen volgen. Lastig voor de jongen op de troon. Leren van het spel, dat niet alleen maar leuk is.

De volgende dag worden er weer hutten gebouwd van pallets en krukjes, worden de wagens gebruikt voor het vervoeren van bakstenen om een afscheiding te maken. Ze stelen van elkaar, vallen elkaar aan. Het gaat goed, tot het moment dat een aantal er geen zin meer in heeft. Dit keer geen ruzie, maar een rustige aftocht van de kinderen die wat anders willen. Zij gaan binnen zitten, bouwen met de kapla, lezen een Donald Duck, leggen kraaltjes. Even op adem komen, soms is dat heel hard nodig.

Wil jij ook even op adem komen? Kom dan naar ons symposium over de kracht van vrede in onderwijs en opvoeding. Hierbij de link naar het aanmeldformulier: https://dekrachtvanvrede.wufoo.com/forms/de-kracht-van-vrede-in-onderwijs-en-opvoeding/