Wakker worden kost vandaag iets meer moeite. Maar na een duik in het meertje – 9 mensen gingen mee – gaat het goed. Een rustige dag na een korte nacht (gisteren nog tot laat levend stratego gespeeld). Slagbal bij het meertje, een lange wandeling door het bos, voorbereiden van een sprookjestoneelstuk in de circustent. Veel jonge kinderen gaan vandaag naar huis.

Broodjes knakworst en groentensoep voor de lunch. Om twee uur gaat de bel voor Klein Duimpje. De houthakker en zijn vrouw staan klaar met de bijl in hun hand. Hannelore vertelt, Klein Duimpje strooit zijn steentjes en broodkruimels en trekt de laarzen van de voeten van de reus. Eindelijk thuis en ze leefden nog lang en gelukkig.

Tijd om afscheid te nemen van degenen die teruggaan. Even zwaaien, een nieuwe indeling van tenten en kamers maken, naar het meertje om nog een keer te zwemmen. Het is heel rustig bij avondeten. Na de afwas hebben Elva en Imme iets georganiseerd: snoephappen met marshmellows en een touwtje, een theedoek als blinddoek. Eerst mogen de begeleiders, dan de kinderen. Een groot succes.

Miezerregen, een kwartetten onder het dak en spelletjes binnen. En dan toch een vuurtje. De regen is gestopt. Deeg aan een stok om een broodje te maken met de overgebleven knakworstjes. Lekker hoor.