spelen met hout 005

Ik ben net zo zwaar als deze stapel stenen!

Vrijdag 10 oktober. “Wat moet ik doen?”, vraagt Sara. We zijn buiten, het is lekker weer. Een plank ligt op een stammetje, een soort wip. Ik ga erop staan, een van de jongens legt een steen erop, ik blijf staan. Nog meer stenen, ik sta nog steeds. Maar dan, opeens, als iedereen stenen gaat verzamelen en op de andere kant van de wip gaat leggen, komt de wip omhoog: ik ben net zo zwaar als de stapel stenen aan de andere kant! Dat willen ze allemaal wel eens proberen: hoeveel stenen weeg ik? Een spannend spel.

spelen met hout 011

Daan helpt Darius

Met al het hout in de tuin kun je nog veel meer doen. Sara zit nu vol ideeën. Een pallet tegen een tafel: een klimwand. Een plank tussen twee tafels, een bruggetje. Een andere plank, schuin tegen de tafel neergezet: een glijbaan. Samen maken ze er hun eigen speeltuin. Op de grond twee balkjes met een plank erop, hier kun je mee rollen. Dat kan trouwens ook op alleen een dikke stam. Artemisia demonstreert het. Het mooiste is: steeds meer kinderen raken betrokken en willen meedoen. Oudere jongens lopen langs, zien een kleuter die hulp nodig heeft, helpen zonder dat hen iets gevraagd is. Zo mooi om dit te zien ontstaan, mee te beleven en er ontzettend van te genieten!

spelen met hout 018

Kijk, ik rol!