Vrijdag 15 april. Boterhammen smeren voor 25 mensen, koffie en thee mee. In een kwartier lopen naar het strand. Goed idee van Rowan, net 4, die dit heeft voorgesteld in de schookring. Geen wind, dus niet vliegeren, wel een aangename temperatuur. Schelpen zoeken en kijken welke soort het is in de schelpenwaaier, holen graven in bergen zand, een zeester vinden en hem laten overleven in een emmertje zeewater. Voetballen en rugbyen.

Dan komt het moment waarop iedereen heeft gewacht. Met zijn vijven gaan we de zee in en laten ons hiervoor sponsoren om geld te verdienen voor de entree van het Archeon (waar we eind mei heen gaan). Koud? Dat valt best mee. Rennen vanaf de plek waar we zitten. In 1 keer de zee induiken, kopje onder en weer terug. Drie keer achter elkaar, overtuigend genoeg voor de sponsors. Foto’s als bewijs. Tintelfris kom je eruit, alsof je net 10 kilometer hebt gerend.

Niels begint zijn cursus fotografie op het strand. Hoe beter je kijkt, hoe interessanter je foto’s. Lijnen die op elkaar lijken, of juist tegengesteld zijn, in één beeld vangen. Dan kun je iets laten zien. Bandensporen in het zand en de spuitende boot met zand. Kinderen gaan foto’s maken.Terug naar school via de schooltuintjes om onze pas geplante zaadjes water te geven. Er zijn al groene sprietjes van de tuinkers te zien.