Afbeeldingsresultaat voor vrijdag

Half twee is het, en ik loop door de school. In elke ruimte gebeurt iets. Er is veel te zien. In het souterain is oud-leerling Pep aan het werk: cateren, opruimen, afwassen, klaarzetten, schoonmaken. Met af en toe muziek, een fijne sfeer. Maja oefent ‘Summertime’ op de piano, een laatste leerling eet haar pizza. In de woonkamer is het superrustig, twee leerlingen lezen samen een Donald Duck op de bank. Buiten schijnt de zon. Aan tafel spelen oudere jongens Magic met Mike. Jongere kinderen springen op de twee trampolines en zwaaien aan het touw.

Ook in de speelruimte is het rustig. Isra kleedt de barbiepoppen prachtig aan en ook dieren hebben kleren aan gekregen. Straks wel even opruimen hier, want vanaf de ochtend is hier druk gespeeld en nog niet opgeruimd.

Boven, in het theater, oefenen ze voor de musical met Myriam en Jamie. De tekst kennen sommigen al helemaal uit hun hoofd. Af en toe piept de voordeur, de meisjes die buiten op de rekstok zijn, komen even water drinken en gaan dan weer naar de voortuin. In de bieb zit Peter met leerlingen tussen de 14 en 16 jaar. Met hen onderzoekt hij de vragen die te maken hebben met je persoonlijke ontwikkeling: Wie ben je? Waar wil je naar toe? En welke stappen moet je zetten om daar te komen?

Het taallokaal is leeg, geen Engelse les vandaag . In de werkruimte werkt Robin voor zijn examens. Casimir geeft aardrijkskundles in de wereld-oriĆ«ntatie-ruimte en daarnaast, in het science-lokaal, is Tim bezig met wiskundeles. In de rekenruimte zitten jongere leerlingen heel hard te bouwen aan hun huizen in de Minecraftwereld. Ik snap nog niet zo goed hoe het werkt, maar zie enthousiaste gezichten met rode konen. Fijn zo’n rondje lopen en zien wat er is. Er is meer dan je denkt!