Vrijdag 30 november. Tycho gaat verven, met water, en daarna rood eroverheen. Wat een goed idee! Ik ga het ook proberen. Eerst een heel vel vol water verven, dan met blauw een zee maken. Het leuke is dat de golven nog even doorgaan, nadat ik ze met de kwast getekend heb.

Yanna wil een spelletje doen. Pak er maar een, zeg ik. Het wordt tantrix, waarbij je vormen met gekleurde lijnen erop aan elkaar moet leggen om een zo lang mogelijke lijn te maken. Ik lees snel nog even hoe het precies moet en we beginnen. Al snel zit ik helemaal in het spel en vertel hoe je kunt zien welke stukje je waar aan kunt leggen. Maar na vijf minuten zegt Yanna:"Ik wil niet meer spelen." Jammer!

Hè, hè eindelijk is Paula wakker, nu mag iedereen nog een cadeautje kiezen (van de cadeautjes die overgebleven zijn van de grabbelton van de open middag). Eerst pakken ze alle cadeautjes uit, want ze willen kunnen zien wat er te kiezen is. Maar wie mag er nou eerst? Miquel heeft een idee: alle kinderen krijgen een nummer, van 1 tot 6. Iemand gooit met de dobbelsteen, en het kind dat hetzelfde numer heeft als het aantal ogen op de dobbelsteen, mag kiezen. Het werkt! Na een aantal keren gooien is iedereen aan bod geweest, en hebben ze allemaal iets gekozen wat ze graag wilden. Zo eindigt deze SInterklaasweek (en volgende week gaan we gewoon nog even door…).