Dat je ’s middags denkt dat ’s morgens alweer drie dagen geleden is… Zo verliep deze vrijdag in februari. Om kwart over acht een oudergesprek. Altijd gezellig om met kind en ouder(s) te praten over hoe het gaat, wat wij zien, wat zij zien, wat er nodig is. Vaak is het eenvoudig: rust en ruimte om zich te kunnen ontwikkelen in eigen tempo, op hun eigen manier. “Spelen”, dat vindt Berend (7) het allerleukst om te doen. Aan spelideeën nooit gebrek, ze ontstaan, en samen met zijn vrienden is hij de hele dag in de weer, binnen en buiten, met hutten bouwen, op de trampoline springen en nog veel meer.

Om negen uur lezen we met een aantal 10-12-jarigen het prachtige boek ‘Films die nergens draaien’. Vandaag stellen we vragen aan elkaar over wat we hebben gelezen: Hoe heet de vader? Waar kun je Cornelia aan herkennen? Voor sommigen blijkt het best lastig om uit de tekst een vraag te halen. We lezen lekker verder. Volgende week heeft iedereen het boek uit en gaan we elkaar nog meer vragen stellen over wat we gelezen hebben.

Koffie met melk en een plakje koek, jas aan en met dezelfde groep naar het sportveld om te voetballen en hockeyen onder leiding van Karlijn. Lekker hoor, om zo even te bewegen op de vrijdagochtend. Ook de leerlingen die eigenlijk niet zoveel zin hebben, zie je enthousiast met de knotshockeystick achter de bal aanrennen. Een snelle lunch daarna, want op het programma staat een bezoek aan de voorstelling Superball, Lollipop & Mr. Classic. Ik ga erheen met zes leerlingen, een klein clubje dus. Naar de bus, in de bus, klein stukje lopen. Lang wachten in theater Amare, waar Max vraagt of hij even op de piano mag spelen. Het mag. Hij wordt meteen uitgenodigd om eens langs te komen bij de Jongtalentklas! Veel roltrappen op, een kleine zaal in waar het donker is, een man in de hoek die geluiden maakt alsof er een balletje wordt overgegooid (hij blijkt de Nederlands kampioen beatboxen te zijn). Dan begint het met beatbox, percussie, een wervelende strijd zonder woorden. Een mooie marimba in het donker, de omtrekken verlicht. We genieten op onze kussentjes, helemaal vooraan. Terug met de bus. Om iets over half drie komen we aan. Hè de schooldag is alweer voorbij. Even vegen, even kletsen over hoe de dag voor iedereen is verlopen. De dag van morgen voorbereiden: de democratische scholendag voor alle democratische scholen in heel Nederland, die op zaterdag 18 februari bij ons op school wordt gehouden. We hebben er zin in!