Regenboogtaart met versiering

Elke vrijdag gaan we bakken. Om de beurt bedenkt iemand wat we zullen maken. Op donderdag komt Isra met een blad: “Kijk! Een regenboogtaart! Kunnen we die maken, please…” Ik kijk wat er nodig is. Behalve bloem, suiker en eieren moeten er natuurlijk kleurtjes in. En ter versiering wat mooie gekleurde rondjes. Die kan ik nog wel kopen voor morgen.

Tien kinderen zitten klaar in het souterrain. De een weegt af, de ander roert, weer een ander breekt een ei. Zo komt iedereen aan de beurt. Het leukste is natuurlijk het mengen van de kleurtjes. We hebben rood, geel en blauw. Maar hoe maak je ook alweer paars? Sommige kleuren worden net een beetje anders, omdat we gelige rietsuiker hebben gebruikt. Maar dat geeft niet. We beginnen in het midden met rood, en dan verder, tot we alle kleuren hebben gehad. De taart gaat in de oven. Wachten duurt lang…

Eindelijk is hij klaar. En nu versieren. Eén keer de bus met gekleurde rondjes omkeren en dan mag de volgende. En kijk hoe mooi hij is geworden. Lekker was hij ook; binnen vijf minuten waren alle zestien stukjes op.