Het werd een beetje saai: iedereen in zijn eigen schrijfboekje aan het werk. Dus bedachten we een plan waarin we samen toch ieder aan ons eigen ding konden werken. Het ding vandaag was een zelf gekozen letter. Wat denk je? Welke letter kiest een kind? Natuurlijk als eerste de letters van zijn naam. De eerste de tweede, de derde …. (Nina: “Dat is makkelijk, want de eerste is het zelfde als de derde”). Tot de hele naam in schrijfletters op papier staat.

de letter r en de letter j

Freek kon de k al als aan-elkaar-letter schrijven, want dat had hij geleerd bij het woordje ik. In no time schreef hij r, ee en de hoofdletter F. Eerst in het zand, toen met 10 verschillende kleuren over een met potlood geschreven letter en daarna helemaal zelf op zijn eigen papier. De J van Jazz lijkt makkelijk, maar soms gaat de lus opeens de verkeerde kant op, en waar moet je eigenlijk beginnen? De schuurpapieren Montessoriletters (gemaakt door Margareth) helpen om gevoel te krijgen voor de schrijfwijze. Ook met je vinger in het zand schrijven is fijn om te doen. Als je de letter nog niet kent, kan een ander hem voorschrijven en kun jij erover heen met je wijsvinger. Mia heeft ervaring. Zij kan haar naam al schrijven en schrijft de namen van al haar familieleden.

Aan elkaar schrijven, ik heb er over nagedacht. Soms lijkt het lastiger voor een kind, maar kan het toch helpen om vloeiender te gaan schrijven. Een beweging aan elkaar die niet stopt bij het eind van de letter, maar pas bij het eind van een woord.

Isra kiest trouwens voor de letter f. Zij kan al veel letters aan elkaar schrijven en vindt deze nog best moeilijk. In het zand, met kleurtjes over een potlood-f. Wat wordt het mooi. En dan tenslotte haar eigen f , een feestje! Hij lijkt wel gedrukt.