Woensdag 7 januari. Iedereen had schaatsen bij zich vandaag, wat we zouden het ijs op gaan met zijn allen. Ook met Paula van 2, en Tycho van 3, dus we wilden in de buurt blijven. De vijver bij de speeltuin, op 5 minuten lopopafstand leuk ons prima geschikt. Natuurlijk hadden we al wel gevoeld dat het vanmorgen niet meer vroor, er waren zelfs wat druppels regen gevallen… Maar welgemoed gingen we op stap. Eenmaal aangekomen stonden er plassen op de vijver, het ijs lag los, we konden er echt niet op. Heel jammer, maar de kinderen zetten zich er snel overheen. Miquel tilde met Emma Paula in de schommel, Zita en Noor gingen van de glijbaan, en Yanna en Tycho vermaakten zich op het klimrek. Zo hadden ze het toch even leuk, en morgen proberen we het gewoon weer.

Verder veel dammen. Tegenwoordig doet bijna iedereen eraan mee. Het dambord staat altijd klaar, en wie wil vraagt een ander of hij zin heeft in een potje dammen. Eerst met Tycho: "Jij begint met wit, want zwart wint altijd!" Hij zag dat als een wetmatigheid, en was dan ook verbaasd toen hij toch niet won… Daarna met Noor van 7, voor haar was het de eerste keer dat ze damde. Het liefst wilde ze natuurlijk SLAAN, en iedere keer was ze dolblij als dat lukte; een keer zelfs 3 stenen in een beurt.

Er zijn, als begeleider, en proberen in te gaan op de behoeftes, wensen, vragen (soms ook onuitgesproken) van de kinderen. Kijken en luisteren en dat wat we zien en horen steeds beter leren te interpreteren, dat is mijn wens voor dit jaar.