Maandag 23 april. Wie speelt met wie? Bjorn, Tinko, Deyk en Floris vind je vaak samen. Buiten voetballend of binnen hangend op een fatboy met een ipod of laptop. Brandhout zoekend voor een vuurtje, kletsend en plannetjes bedenkend op de bank in de verboden ruimte.

Sterre, Erin en Pepijn koken samen. Iedere vrijdag. Bedenken wat we gaan eten, doen samen boodschappen. Koken zonder dat iemand zich er verder mee bemoeit een heerlijke maaltijd. Doen ook vaak samen een spelletje, scrabble of woorden bedenken die met dezelfde letter beginnen. Dan doen Serra en Irene graag mee.

Billie en Yanna en Zita en Tycho werken samen in hun rekenboekje, schrijven samen. Rennen daarna samen naar buiten om in de speeltuin van de glijbaan te gaan, verhalen te verzinnen. Bouwen in een ruimte hun eigen fort om winkeltje of iets anders te spelen.

Het meidengroepje van Emma, Marieke, Freek en Jaidyn, tekent samen in het topmodellenboek, rent daarna naar buiten om even energie kwijt te kunnen, zit op de trampoline, kletst natuurlijk heel veel.

En dan de jongsten,  Anne Sophie en Rowan.  Beide houden erg van spelletjes doen. Elke dag loopt Anne Sophie met een spelletje onder haar arm,  op zoek naar iemand die met haar dat spelletje wil doen. Rowan wil dat meestal wel. Favoriet is het mollenspel. Alle mollen staan klaar om te graven naar de schat, uiteindelijk blijft er een over die hem vindt, de winnaar. Vandaag spelen ze het ook, ’s middags aan de grote tafel. Maar vandaag gaat het anders. Alle mollen staan gezellig bij elkaar, Rowan vertelt wat ze gaan doen: “Nee, nu gaan ze daar wonen.” Anne Sophie verplaatst ze naar een volgend plekje. Zo wordt een bestaand spel een eigen spel, vol fantasie en verhalen.