Woensdag 16 april. Eindelijk is het dan zover: vandaag organiseren we een warme lunch voor 20 mensen in ons restaurant-voor-één-dag: De Crazy Butler. De Vrije Ruimte bruist al vroeg van de activiteiten. Palen moeten uit het lokaal gesjouwd, en kisten ook. Miquel schrijft een prachtig welkomstbord waarop het menu staat, en tekent een Italiaanse vlag. Ik hang onze vlag uit, en we zetten de deur van het restaurant naar buiten open. Met Emma snij ik sla voor de slasoep. Zita en Yanna doen kaas in de bakjes en Miquel snijdt zes komkommers in plakjes. Samen dekken we vijf tafels.

Om half een komen de eerste gasten binnen. De soep wordt opgediend in kopjes. Om de beurt lopen de kinderen (de ‘crazy butlers’) met 1 kopje naar ons restaurant om alle genodigden van slasoep te voorzien. Ik geloof dat ik Sjoerd het meest op en neer heb zien lopen. Al snel is de soep op, worden kopjes opgehaald, en begint het op en neer lopen opnieuw. Nu met een bord spaghetti met Perfekt-saus (idee van Sjoerd, zijn lievelingssaus). Alles gaat goed, iedereen krijgt en eet en vindt het lekker. Ondertussen is Miquel druk bezig met zijn zelf-bedachte kindertoetje: slagroom uit een spuitbus met honing, jam en een beetje suiker. Ook dat gaat er in. De tiramisu voor de volwassenen vinden de grote mensen heerlijk. Het recept staat in de volgende schoolkrant.

De meeste mensen zijn klaar met eten, gaan langzaamaan weer naar huis. Met een goed gevulde maag, en € 5,- lichter, die nu in de kinderkas zitten. Wij zijn blij met onze actie. Ik zou zo’n restaurant nog wel eens willen organiseren. Dat ga ik inbrengen in de schoolkring van volgende week woensdag.