Maandag 14 januari. Martin komt voor muziek. Hij neemt twee gitaren mee en een keyboard en installeert zich met zijn spullen in de muziekkamer. Iedereen is nieuwsgierig, wat gaat er gebeuren? Yanna vindt het al snel te hard (de elektrische gitaar) en vlucht weg met haar vingers in haar oren. Paula (1,5) wil wel meedoen, met onze eigen sambaballen. Tycho (bijna 3) vindt het hard, maar wil toch wel kijken en luisteren. Zita pakt een stokje om mee te doen op de xylofoon. Zij wil haar eigen ding doen, haar tempo, haar noten. Als Martin haar vraagt om te proberen met hem mee te doen, in de maat, probeert ze dat.

Miquel staat stoer met een elektrische gitaar om zijn nek. Het indrukken van de snaren blijkt nog niet zo gemakkelijk, maar het klinkt meteen geweldig. Vooral als je er nog een effect instopt. Hij leert een toonladder en een paar accoorden. Vindt het moeilijk, maar zet door en zegt aan het eind: "Ik heb thuis ook een gitaar, daar kan ik op gaan oefenen."

Emma mag op het keyboard. Zij drukt de toetsen in terwijl Martin op zijn gitaar een basispatroon speelt. Het klinkt goed. Ze leert Vader Jacob en laat dat aan het eind van de dag trots aan haar moeder horen. "Wanneer gaan we weer muziek doen?" Vandaag hebben we veel inspiratie opgedaan; we kunnen weer een tijdje vooruitk. En ik zal mijn keyboard mee naar school nemen.