Donderdag 19 juni. Met de hele school naar het museum voor communicatie…. Nee, vandaag gaat niet iedereen mee. Er komen drie nieuwe kinderen kijken, en die willen graag op school blijven. Gelukkig blijft Miquel ook en hebben ze een heerlijke ochtend met lego en verhalen, voetbal en schommelen.

Het was een voorstel van Sjoerd, dit museum, en hij vermaakt zich, evenals trouwens de andere vier die mee zijn, uitstekend. We telexen in code, zien een filmpje over de post vroeger, en gaan naar Ziezo, de tentoonstelling over zintuigen. Samen met Stephanie doe ik een liegtest; Constantin laat zien hoe hij eruit ziet als moe, minachtend, verbaasd en agressief; Zita kriebelt beer onder zijn voeten, Emma maakt een quizje over smaak en heeft alle vragen goed; Sjoerd praat in de microfoon als beer, vlinder en zichzelf. (Het boek ‘Beer is op vlinder’, van Annemarie van Haeringen, over beer die aan vlinder wil vertellen hoe leuk hij haar vindt, maar niet weet op welke manier hij dat moet doen, speelt een belangrijke rol in deze tentoonstelling.)

Om 12 uur naar terug naar school, waar een lunch van tosties voor ons klaarstaat. ’s Middags vraagt een van de kinderen die komt wennen: "Wie heeft er zin in een theaterlesje?" Nou, ik wel! En er zijn er meer. We doen een namenspelletje in de kring, bewegen in slowmotion en op dubbele snelheid en bevriezen in onze beweging. Helaas wordt hij dan al opgehaald om naar huis te gaan; wij zouden nog wel even door willen gaan met deze spelletjes!