Woensdag 17 augustus. Na een nachtje slapen op school, begint de dag heel anders. Geen gehaast met opstaan-ontbijten-naar school fietsen…we zijn er al. Worden langzaam wakker, zetten koffie en thee, halen croissantjes, dekken buiten de tafel, zitten om 9 uur met zijn allen aan het ontbijt. Wat gaan we doen vandaag? Amina is bezig met het opruimen van de kast en steekt daarmee anderen aan. Heerlijk sorteren, weggooien, etiketten plakken op kratten. Nu is weer duidelijk wat we allemaal hebben en waar het allemaal ligt.

Zin in de zee, de zon schijnt. Met wie mee wil vertrekken we naar het strand. De golven in, graven, zandtaartjes bakken. Rowan maakt zijn eigen zandparcours. Terug als we genoeg gezwommen en gegraven hebben. Irene gaat uien snijden in de keuken, Mya helpt haar. Het wordt een overheerlijke uiensoep. Daarna pasta van Pepijn met 2 soorten saus, zelfgemaakt. Fijn, die oudere leerlingen die bedenken wat we zullen eten en het dan ook nog zelf klaar gaan maken, gewoon, omdat ze het leuk vinden om te doen. Een paar ouders eten mee.

Daarna kampvuur waarin we marshmallows aan een takje heel lichtbruin laten worden (nou ja, sommige worden per ongeluk zwart, van de ongeduldigen die hun stokje √≠n in plaats van boven het vuur houden), dan tussen 2 mariakaakjes…ik geloof niet dat ik ooit iets lekkerders zoets uit het vuur heb geproefd. De jongsten gaan naar bed met een verhaaltje. Als het donker is maken de oudsten¬† een boswandeling en gaan dan ook slapen. Wij genieten nog even na bij het vuur – wat fijn om zo te kunnen beginnen.