Vrijdag 22 maart. Ja, lente! De zon op je gezicht, dat is fijn na 2 weken wind en regen. Binnen heeft Isra (4) een restaurant. Ik mag nog niet komen eten, want het is nog niet klaar voor de gast, zegt ze. Ik ga ergens anders ziten en teken wat ik wil eten: een lekker frambozentaartje. “Het komt er aan!” Even later staat het voor mijn neus. Ik hoef mezelf niet eens te verplaatsen. Dan teken ik bestek, maar de lepel lukt niet goed. “Ik leer je wel hoe je een lepel tekent”, zegt Yannah (6). Streepje voor streepje doet ze het voor en ik doe haar na. Wat een prachtige lepel!

Tijd om echt te gaan eten. “Laten we een lenteliedje zingen.” Isra kent er wel een. Ze zingt een zelfgemaakt liedje over alle kinderen die buiten gaan spelen en les gaan geven, dat het lekker weer is en dat je zonder jas mag. Wat een heerlijke dag toch weer, lekker meedoen met wat er is en samen nieuwe dingen ontdekken.