Maandag 22 augustus. “Kijk, ik zie zijn darmen”, zegt Billie (7) als we een grote blauwe dode kwal op het strand vinden. De jongens weten er wel raad mee. Ze graven een kuil en smijten hem er in. Ze klimmen op de blokken, vinden hun weg omhoog naar de afscheiding met de haven. Springen er vanaf.  Billie helpt Tycho: “Je kunt het! Geef mij maar een hand, dan lukt het jou ook.” En zo stapt ook Tycho (6) op het blok en springt er af.

Natuurlijk duiken we ook de zee in. Fijn, hoge golven! Er in, er onder, er overheen springen. Niets is heerlijker dan een beetje wilde zee. En met het plankje kom je snel weer terug. Van Erin krijgen we een broodje gebakken ei als traktatie voor zijn verjaardag. En ’s middags trakteert Heleen nog op een ijsje omdat zij vandaag 18 is geworden.

De kwallen zijn intussen talrijk geworden. Miquel (15) kan altijd goed zoeken en heeft er samen met Rowan (4) al 6 verzameld in een kuil. Bjorn kite nog even. Wij, begeleiders, ouders, kinderen zwemmen, zitten, kletsen, graven. Iedereen heeft weer even kunnen kennis maken met elkaar.