Vrijdag 13 juni. Een betere dag had de inspectie niet kunnen bedenken om ons een bezoek te brengen! Iedereen is er, en de school gonst van de activiteiten. Gert, vader van Robin, bekijkt met Robin, Emma en Miquel uilenballen onder een microscoop. Fascinerend wat daar allemaal te zien is; een simpel botje blijkt een kaak met rode kiezen. En op de bijgeleverde zoekkaart kunnen de kinderen vinden van welk dier het is. (Was het nou een spitsmuis of een dwergmuis?) Stephanie doet met Myriam boodschappen voor de lunch. Zij zal heerlijke sandwiches met philadelphia en komkommer gaan maken. Ans knutselt met Zita, Yanna, Tycho en Constantin monster- en voetbalmaskers. Peter (bestuur), Marty en ik praten met de heren van de inspectie, leiden hen rond en laten hen zien wat we doen.

Ik ga schrijfdans doen met de kleuters, met scheerschuim. Stephanie werkt het kasboek bij, en maakt sommen in haar rekenwerkschrift. Miquel voetbalt buiten met de Ivio-kinderen, Constantin werkt in zijn schaakboek, en de anderen knutselen verder aan de maskers. De heren van de inspectie luisteren, kijken, stellen vragen, praten met leerlingen, ouders, begeleiders, bestuur. Kijken in mappen, portfolio’s, kerndoelenoverzichten, maken kennis met coach-i- (wat ons nieuwe leerlingvolgsysteem gaat worden) en gaan dan wandelen. Hun bevindingen zullen ze aan ons meedelen als ze terug zijn. De spanning stijgt, maar eigenlijk zijn we vol vertrouwen in wat we doen en hoe we het doen.

Ze komen terug, nemen plaats aan tafel en vertellen: "Ons advies is positief. Jullie zijn goedgekeurd als school voor primair onderwijs." Hoera! Wat zijn we blij. Peter haalt meteen champagne, en samen met de ouders en de kinderen (die drinken eigengeperst appelsap) vieren we het feit dat we nu officieel een SCHOOL zijn.