Woensdag 10 oktober. Onze eerste open middag en voor het eerst dit jaar ook weer Crazy Butler, ons restaurant. Ik heb me opgegeven om mee te eten, want ik wil wel eens zien hoe het is om bediend te worden door te leerlingen. Het is fantastisch! Je merkt dat de meesten het al vaker gedaan hebben en dat dit niet de eerste keer is dat een dergelijke activiteit wordt georganiseerd. Gedekte tafels met zelfgemaakte placemats, serveersters met zwarte broeken en witte bloezen, per tafel 1 iemand die bedient. De bestellingen zijn van te voren doorgegeven, maar ze komen het keurig nog even vragen. In een mum van tijd krijg ik mijn kopje verse muntthee en een heerlijke panini met mozarella, pesto en tomaat (goede combinatie!). Tegenover mij zitten mensen die voor de open middag komen. Ook zij genieten van het gezellig samen zijn, kletsen en ondertussen lekker eten. Als ik vraag of ik -hoewel ik dat niet besteld heb- toch nog tomatensoep kan krijgen (die ziet er zo lekker uit) zegt Emma: “Ik zal het even vragen”. Even later komt ze terug met de soep en het papiertje waarop alle bestellingen staan. Ze zet bij mijn naam een kruisje bij de soep en schrijft meteen het bedrag op. Aan het eind krijg ik de rekening (met kleutertekening erbij – alle kinderen die wilden, konden op hun manier bijdragen aan Crazy Butler) met een pepermuntje. Alles was lekker en het was erg gezellig, eigenlijk net een echt restaurantje. 30 Januari is er weer een Crazy Butler.