Eind april 149

Donderdag 24 april. Wanneer is er sprake van ‘een heerlijke ochtend’ op school? Welke ingrediënten zijn er voor nodig? Rust, ruimte, regelmaat? Spelen met en leren van elkaar, samen overleggen? Er gebeurt veel en het gaat maar door, van het een in het ander. Continu zijn ze bezig en ben ik eigenlijk alleen maar toeschouwer van wat de kinderen samen tot stand brengen.  Af en toe geef ik iets aan, maar zij doen de rest. Het begint met een schrijfdansles. Kronkelingen, een autobaan. Steeds enthousiaster worden ze en aan het eind rijden de auto’s over de zelf getekende wasco-wegen.

Eind april 159

Een aantal gaan naar buiten. Ik ruim een la op en vind rietjes. Misschien kunnen we daar wat mee doen? Een ketting maken? Tycho (5) heeft een ander idee: een buizenstelstel. Uitproberen wat er gebeurt als je ze aan elkaar op de tafel plakt en er dan doorheen blaast. Je voelt lucht. Maar als er 1 gebroken is, lukt dat niet meer…

Eind april 160

Twee meisjes komen kijken en doen mee op hun manier: rietjes op een papier plakken, als een schilderij. Later komt er gras bij en kleurige viltstiftstrepen. Ze hangen hem samen op, kijken of hij goed en recht hangt, helpen elkaar hierbij. We gaan door tot de lunchtijd al echt begonnen is. Ondertussen heeft Inti (3) iedereen van eten voorzien: elke pop een eigen bordje met eten en ook wij krijgen een portie. Elkaar blijven inspireren. Zo mooi is het.