Maandag 12 september. Vandaag mag ik de notuleren tijdens de schoolkring. Een andere functie dan normaal (wanneer ik gewoon in de kring zit). Nu achter een tafel, computer voor me, waarin ik typ wat anderen vertellen. Wat heb je dit weekend gedaan? Wat gaat er deze week gebeuren? Wat zijn de mededelingen? Onder andere dat je zorgvuldig omgaat met het gereedschap en dat we appels gaan plukken op 28 september. Op de agenda komen de zaken die discussie vereisen: een smileys-lijst, een dagje Meijendel, de kinderboekenweek.

Het is leuk om met kinderen te praten over hun ideeën voor de kinderboekenweek. Ze willen stripjes over superhelden (het thema), verkleden, verhalen en gedichten maken over helden, een thematafel, een parcours voor superhelden. Ze vullen elkaar aan in hun enthousiasme en Zita gaat daarna onmiddellijk aan de slag met stripjes maken over haar held. Een daarvan is haar ‘superguppie’.

Tijdens geschiedenis heb ik vorige week aan de leerlingen gevraagd over welke periode ze graag meer willen weten. Ik heb hen de tijdbalk laten zien en de verschillende periodes genoemd. Monniken en ridders leek hen wel wat. Ik lees een verhaal voor uit die tijd, over de Hunnen. “O, is daar ook een werkboek bij?” Ze worden enthousiast hiervoor, willen daar graag uit werken. Oké, ik zal zorgen dat jullie daar de volgende keer mee aan de slag kunnen.