Donderdag 18 juni. Na de piepjesgehoortest van Franck (het is echt waar dat kinderen en jongeren veel beter de hoge tonen horen), het maken van een knikker-verf schilderij (knikker dopen in verf en over laken laten rollen), is het tijd om hard te werken: Jeremia maakt het tweede deel van zijn VMBO-examen wiskunde, om te kijken hoe ver hij is; Heleen en Sjoerd gaan aan het rekenen. Ik zit met hen in de werkruimte, behandel de splitsen van 2 en 8, en hoor dat het aan de andere kant van het gebouw onrustig is. Toch maar even kijken…  Meningsverschillen over kapla-bouwwerken: wie mag de meeste plankjes? Emma heeft een slimme oplossing en zaagt zelf kapla uit een vierkant stuk hout. Ik ga weer terug naar de werkruimte, met in mijn achterhoofd het idee dat een extra begeleider best fijn zou zijn.

Even later zit de taalclub om de tafel. Dictee en letters invullen, het is een makkie voor ze. Volgende week vlug verder, zodat we na de vakantie in een nieuw boek kunnen beginnen.

’s Middags wordt het spannend: praktijkexamen EHBO. Iedereen haalt het! Ook Emma (8), de jongste die hieraan meedoet. Van harte gefeliciteerd allemaal!