Maandag 2 juni. Wat is er toch aan de hand met de maandag? Iedere week merken we weer dat de kinderen op die eerste dag van de week tijd nodig hebben om te landen op De Vrije Ruimte. Ze zijn nog niet binnen of ik hoor geschreeuw. Ik loop naar de plek waar het geluid vandaan komt: op de drempel tussen binnen en buiten zijn broer en zus het niet met elkaar eens. Ik ga erbij zitten en kijk, nadat ik duidelijk heb gemaakt dat elkaar slaan of gaan huilen niet echt helpt om tot een oplossing te komen. Ik kijk en zie dat ze weer lekker gaan spelen. Emma komt naast me zitten. "Laten we boodschappen gaan doen", zeg ik. Een fijne wandeling naar de winkel en terug.

Dan is het tijd voor schrijfdans met scheerschuim. Zelfs Miquel (11) komt even meedoen, misschien omdat het zo lekker ruikt en je er zo heerlijk met je handen doorheen kunt gaan. Even kleien, even kleuren, even kletsen tijdens de lunch. Nog een spelletje Party en Co, en de dag is alweer bijna voorbij. Je vraagt je af wat je deze maandag gedaan hebt…de kinderen zijn in ieder geval geland.