Gek hoor, de helft van al ‘mijn’ kinderen is naar de volgende kring gegaan. Ze zijn 9 en 10 jaar oud en zijn wel toe aan wat oudere kinderen (van 11 en 12 jaar) om zich heen. Ik krijg een paar leerlingen van 6 jaar erbij. Een jongen van 9 die is gebleven en twee van 8 jaar zijn nu de oudsten. “Wie wil gespreksleider zijn?” Julo steekt zijn vinger op. Vaak zat hij tot nu toe stiekem in zijn Donald Duck te lezen tijdens de maandagkring. Maar nu heeft hij een taak. “Wat heb jij gedaan, Tomas?” Hij let goed op.

Ook houden we verkiezingen voor de leerlingenkring. Wat moet je kunnen? Goed luisteren, goed kunnen vertellen wat je vindt. Het is spannend, want als de stemmen geteld zijn hebben Tomas en Julo evenveel stemmen. In het rondje ‘wil iemand zijn stem veranderen?’ krijgen ook anderen nog een stem. Het uiteindelijke voorstel: Julo wordt afgevaardigde naar de leerlingenkring. Iedereen stemt hiermee in en ook Julo is blij.

Ten slotte doen we nog een tekeningen-spel. Iedereen krijgt een in drieën gevouwen blad en tekent een hoofd, dan vouw je het door jouw getekende hoofd om geef je je blaadje door. De volgende tekent op jouw blad een lijf. Je geeft het nog een keer door en tekent de voeten, of een staart. Klaar! De tekeningen hangen we op. Trots wijzen ze hun creaties aan.