Deeg kneden doen we meestal van te voren, maar deze keer niet. Te weinig tijd de dag ervoor, dus ’s morgens om 8:15 uur bloem, gist, zout, olie en water gemengd en in 10 minuten tot een soepel deeg gekneed.

Jos had het vuurtje in de oven al brandend. Kinderen kwamen binnen, gingen mee kneden. De dag begon.

Werkbegeleiding: Een sommendictee, uitleggen hoe je de letter r aan elkaar schrijft, nakijken of alle woorden goed zijn geschreven. Even kletsen en dan weer door, tot 10 uur. Koek en een half uurtje gamen, of praten met elkaar, kennis maken met een oudere wenleerling.

Een schoolschrijverles: kies een historische figuur, zoek informatie op en schrijf er een stukje over. We doen dit met zijn allen en kiezen voor Annie M.G. Schmidt; die boeken kennen ze wel.

Dan is de pizzatijd aangebroken en wordt het gerezen deeg in bolletjes verdeeld. De jongste leerlingen hebben intussen champignons en mozarella gesneden. Zij mogen het eerst hun pizza’s uitrollen en beleggen. Jos moet naar huis, ik word pizzabakker. Ik deed het al ooit eerder, maar toen verdween er soms een pizza in het vuur. Vandaag gaat het goed: 2 pizza’s tegelijk erin, even draaien, even wachten en in minder dan 5 minuten is hij klaar. Een rij ontstaat. Het blijft heel rustig. Ik blijf ook rustig en de pizza’s lukken, allemaal.

Iedereen die wilde heeft een pizza gehad, het is al over enen. Binnen in de woonkamer doen ze spelletjes. Hannelore gaat wandelen met wie mee wil. De ouderen gaan verderop voetballen. Gemoedelijk is het, gemakkelijk gaat het. Zomaar een dag, een fijne dag, een lekkere pizzadag. Zo mogen er meer zijn.