Donderdag 11 september. Foto’s maken doen we vaak, op De Vrije Ruimte. Mappen vol hebben we al, van alles wat we het afgelopen jaar en in de eerste week van dit jaar hebben meegemaakt. Maar vandaag gebeurt er iets speciaals. Hanneke en Claudia komen om van ieder van ons persoonlijk een foto te maken. Het wordt een soort advertentie van jezelf: Waar houd je van, waar ben je goed in, wat past bij jou?

Eerst gaan we, met hulp van Claudia, op zoek naar een spreuk die bij jou past. "Ik houd van paarden en van judo", "Ik spring graag hoog", "Tekenen geeft me vleugels", "Rust doet leven", "Dansen maakt me gelukkig", "Ik ben mezelf". Dan moet de foto geënsceneerd worden. De spreuk, de plek en jijzelf worden één geheel. Veel kinderen kiezen voor op de trampoline, springend, dansend, liggend… De begeleiders kiezen voor de nieuwe fatboys als plek waar zij hun spreuk duidelijk kunnen maken – een groene, blauwe of oranje oase van rust en ruimte, waar wij geïnspireerd raken.

Het resultaat is verbluffend. Hanneke plaatst de foto in een kader (De Vrije Ruimte-rand van de website, in een kleur naar keuze), met ergens in beeld ons logo. Je naam rechtsonder, en je spreuk in grote letters onder de hele foto. Wauw! Wat prachtig. Zo kunnen wij onszelf presenteren!