Donderdag 2 februari. Donderdag heet niet voor niets donderdag denk ik. Gedonder vandaag. Het begon ermee dat de voorstelling waar we naar toe zouden gaan niet doorging. De actrice was ziek. Teleurstelling bij de kleuters. Maar kleuters treuren niet lang. In het souterrain maakten ze zelf hun voorstelling. Isabella, met haar zeemeermin die in heel veel kleuren licht kon geven, regisseerde de show. Om de beurt mocht iemand meedoen en achter haar aan met vliegende kleine pony’s lopen. ┬áDat was leuk! Zelfs tienjarige jongens gingen zitten en kijken en hoopten misschien stiekem dat ze ook gevraagd zouden worden door Isabella.

De lunch duurde lang. Sommigen eten veel en snel en gaan daarna meteen weer naar buiten om te graven, maar anderen eten lang en langzaam, omdat ze elkaar veel te vertellen hebben, tussendoor aan het spelen zijn, minihapjes nemen van hun tosti. Geduld.

Maar… ik moest nog vier kilo pizzadeeg maken, en een kikkererwtenmeel-deeg voor de glutenvrije pizza’s. Gelukkig waren daar Brechtje en Dylan, twee oudere kinderen die heel enthousiast mee-kneedden. De jongsten kregen een klein bolletje, zij namen een halve kilo. Zo hadden we binnen anderhalf uur alles gekneed en in bakken met natte doeken erover te rijzen gezet in het souterrain. Al met al viel het toch wel mee, dat gedonder op donderdag. En op vrijdag mag de oven aan om de pizza’s te bakken!