Donderdag 11 oktober. We zijn er mee begonnen, de schoolkring. Een soort vergadering voor alle kinderen en begeleiders die mee willen praten over zaken die op school spelen, en waarin beslissingen genomen worden. Vandaag stonden onder andere op de agenda: een huisdier op school, eten en drinken we aan een vaste tafel, wat gaan we doen op de open dag?

Een dier op school, klinkt heel gezellig, lekker knuffelen met een ratje, hem kunstjes leren, hoeft maar twee keer per dag eten…dit waren de pluspunten om te stemmen voor een rat op school. Miquel had zich goed voorbereid en een boekje meegenomen, waarin alles over ratten stond. Ook dat ze niet goed tegen verandering en temperatuurwisselingen kunnen. Minpuntjes voor ratten op school, want die zouden ieder weekend met iemand mee naar huis moeten. We nemen nog geen besluit over al of niet een huisdier op school. Volgende week komt het weer op de agenda. Een rat vinden we bij nader inzien zielig, omdat die zo vaak van omgeving moet veranderen. Maar een cavia, hamster of schildpad? Dat gaan we onderzoeken.

Wat betreft de overige zaken besluiten we om het eten en drinken aan een vaste tafel te (blijven) doen, zonder boeken of speelgoed erbij (het zou toch zonde zijn als de boeken van school vol limonadevlekken zaten). En de open dag, op 31 oktober, valt samen met Halloween. We kregen opeens heel veel goede idee├źn… (voor wie wil weten welke, kom gerust kijken op 31 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur).