Woensdag 24 juni. De dag begon als vele andere. Een kopje koffie, een rekenles, een gesprekje, de schrijfclub – waarin Yanna (5), bezig met het schrijven van krullen en tweeën, verzuchtte: "Hoelang moet je eigenlijk werken?"- …

Tegen enen waren Marty en ik bezig in de keuken met onze salades voor bij de barbecue van die avond. Om 13.00 uur zou de Open Middag beginnen. De vlag hing, maar verder stond er nog maar weinig klaar voor het feest. Mees en Miquel zouden de tosti-tafel bemannen, maar maakten zich op dit moment nog helemaal niet druk. Het button-apparaat moest een plekje krijgen in de tuin, de sjoelbak klaargezet, de schilderijen voor de veiling uitgestald. Terwijl de mensen al binnenkwamen, waren wij nog bezig met ballonnen opblazen, sjoelstenen zoeken, rondjes uitsnijden voor de buttons – en dat was helemaal niet erg. Het gonsde van de activiteiten, en wie binnenkwam kon meteen meedoen.

Een uur later liepen de kinderen rond met knipkaarten waarop alles stond wat ze konden doen (dank je wel, Jeroen!), werd er gesjoeld en geschminkt, heilige tosti’s gebakken, en kreeg Robin blaren op zijn handen van het burrons drukken. Nog weer later was er muziek van het schoolorkest, zongen we met zijn allen het schoollied ‘Free Space’, aten we van een heerlijke barbecue (aanrader: garnalen op een stokje), en veilde Jeremia schilderijen en 10 exemplaren van MIRA, een exclusieve oplage van de schoolkrant van juni. Wat een heerlijke school, wat een fijne plek, wat is er steeds weer veel om van te genieten.