Woensdag 3 september. We zijn weer echt begonnen, en dus is er ook de schoolkring, op woensdagmorgen om 9.30. Hier hebben we meteen al een punt, want op woensdag komen een aantal kinderen die ver weg wonen niet naar De Vrije Ruimte. Het is jammer als zij dan ook steeds de schoolkring moeten missen. Het voorstel is om de schoolkring op maandagmorgen om 9.30 uur te houden. Een prima start van de week en iedereen is het er mee eens.

Sinds een dag voor de vakantie hebben we internet, dat druk wordt bezocht door een aantal leerlingen. Samen met Job opgezocht wat een hermietkreeft allemaal doet en kan; heerlijk al die mogelijkheden.

De nieuwe kast kwam ook, en de kleuterruimte (waarvoor we nog een nieuwe naam moeten verzinnen, want deze is nu bedoeld voor kinderen van 4-8) ziet er nu goed ingericht uit. Daar kwam opeens de vraag van Yanna (4): "Claartje, ik wil met jou leren lezen en schrijven. Ik wil PIZZA kunnen schrijven." Wat een leuk idee. We spreken af om morgenochtend om 8.00 uur bij elkaar te gaan zitten, om te bespreken wat ze precies wil leren, en hoe we dat aan gaan pakken.