Paula helpt de hele ochtend mee in de keuken             Robin en Sterre hebben samen alles gekookt!

Woensdag 17 april. Al jaren geleden bedachten we ons restaurant Crazy Butler, de start van elke open middag. Om 12 uur kunnen mensen terecht voor een heerlijke lunch. Deze keer extra bijzonder, omdat het geld wat we daarmee ophalen gebruikt wordt om ons nieuwe gebouw in te richten. Een plek kostte € 15 en daarvoor kreeg je heerlijke soep, Turks brood, salades, olijven, verse muntthee of latte machiato en een toetje.

           

Billie en Tycho ontvangen de gasten          Ymke bedient                in het restaurant

Andere keren begeleidde Marty het hele proces van koken en bedienen, vandaag is zij ziek. De kinderen weten na al die keren heel goed wat er van hen wordt verwacht en doen het allemaal zelf! Erin komt speciaal vroeg terug van zijn stage om het geld te tellen… Met wat er opgehaald is op de minikoninginnemarkt en de veiling is het bij elkaar € 435! Daar kunnen we wel een mooie trampoline van kopen (en nog wel meer).

Emma en Romy maken armbandjes om te verkopen op de minikoninginnemarkt

Na Crazy Butler begint de open middag. Als extra activiteiten hebben we een minikoninginnemarkt en een veiling (waarin we onder andere een waardebon veilen voor de cursus ‘Ik leer anders’ van Agnes Oosterveen -dank je wel!-), een striptekenworkshop van Tim en wol verven met Anik. Weinig mensen hadden zich van te voren opgegeven, toch is het de hele middag druk. Mensen met jonge kinderen, die via via gehoord hebben van De Vrije Ruimte en graag willen weten hoe ons onderwijs in de praktijk werkt. Als je jonge kinderen hebt, is misschien gemakkelijker te begrijpen wat wij doen; je gaat als kind immers gewoon door op de weg die je als pasgeborene begon: met open ogen, oren en handen de wereld ontdekken op jouw manier in een veilige omgeving. Dat willen wij bieden aan iedereen die bij ons op school komt.