Maandag 11 mei. Zo’n eerste maandag na de vakantie is weer even wennen aan elkaar, aan de school, aan hoe alles gaat. Snippers vakantie-verhalen, demonstratie van een nieuw opname-apparaatje van Job, figuur-zaag-figuurtjes die opgevuld worden met verf die op een heel speciale manier wordt gespoten. Kinderen die genieten van het buiten zijn, van het samen zijn, van de grote schommel in de speeltuin. Kinderen die elkaar hun verhalen vertellen van de dingen die ze hebben meegemaakt.

’s Middags komt Leontien met haar klankschaal en andere mooie instrumentjes. Het is zulk lekker weer dat ze voorstelt om buiten bloemen te gaan plukken, en daarna je eigen bloemenwei te tekenen. Heerlijk bloemen plukken! Het heeft iets rustgevends om de mooiste bloem uit te kiezen en die bij je boeket te stoppen. Yanna wil heel graag mijn bosje vasthouden! Weer terug heeft niet iedereen nog zin om te gaan tekenen. Dat geeft niet, we gaan door met de kinderen die wel willen. Heleen tekent heel precies en fijntjes met dunne stift kleine paarse bloemen, een huis en een boom met een vogeltje erin. Zita tekent vellen vol bloemen, allerlei soorten en steeds net iets anders. Ze stopt na afloop meteen alle tekeningen in haar map, en gaat ze nog eens rustig bekijken. Anderen tekenen geen bloemen, maar bomen, en bliksem en vuur. Wat dat bloemen plukken al niet losmaakt bij kinderen… Gelukkig hebben de bomen zelf bescherming aangemaakt tegen de bliksem, zodat ze niet getroffen worden.

Voor mij wat het vandaag een korte dag, maar een goede dag om er weer in te komen. Blij met de bloemen, het samen tekenen en het bekijken van elkaars werk.