clipart_spelen_animaatjes-122

Eind januari. Keiro is ingebracht. Ingebracht door Dechen, in de bemiddelingskring. De reden? Hij wilde niet hardop tot 10 tellen toen ze verstoppertje speelden. Samen kwamen ze er niet uit. De bemiddelingskring kan duidelijk maken wat er gebeurd is en welke oplossing mogelijk is. Dit vertelt Dechen: “Keiro telde in zijn hoofd. Dat wilde ik niet. Toen zei ik dat. Hij reageerde niet. Toen zei ik het harder.”

Keiro vertelt: “Ik vond het niet leuk dat ik niet in mijn hoofd mocht tellen. Ik wilde gewoon graag in mijn hoofd tellen.”

Tycho, de gespreksleider,  vat het samen: “Jullie speelden verstoppertje. Dechen vond het niet leuk dat Keiro niet hardop wilde tellen. Keiro wilde graag in zijn hoofd  tellen.” Lumen, lid van de bemiddelingskring vraagt zich af: “Waarom kies je niet een andere teller als iemand in zijn hoofd gaat tellen?” Dat is duidelijk: Degene die hem is, is hem gewoon en dan ga je normaal tellen!

Isabelle heeft een andere vraag: ” Zou het misschien kunnen dat Keiro geen zin had om te tellen?” Zij blijkt precies de goede vraag te stellen, want inderdaad, zegt Keiro: “Niemand wou in de Chinese toren (om te bepalen wie er moest tellen). Ik was hem op het laatst, toen begon iedereen te lachen. Dat vond ik niet zo erg, dat ik de teller moest zijn. Ik had gewoon zin om even in mijn hoofd te tellen.”

Sara is geen officieel lid van de bemiddelingskring. Vandaag zit zij erbij en legt aan Keiro uit: “Bij verstoppertje is het de bedoeling dat de spelers horen wanneer je bij 10 bent.” Keiro: “Dat heb ik nog nooit gehoord.” Sara: “Dan weten ze dat ze bij 10 verstopt moeten zitten.”

We zijn er uit: Als je verstoppertje speelt tel je hardoptot 10!