30 september-4 oktober 2013.

   

Als ik op donderdag op school kom, zit Snuf niet meer in zijn hok. Ik zie hem zitten onder de trampoline. Hij eet tevreden van het gras, maar het gat in het hek is dichtbij en konijnen houden wel van experimenteren. Straks zit hij bij de buren, en dan? Ik stuur een berichtje naar Myriam, moeder van Zita, die verantwoordelijk is voor het konijn. Tien minuten later is ze er. Ze loopt de tuin in, probeert Snuf te lokken. Maar die heeft net het gat gevonden en huppelt vrolijk verder bij de buren. Zita gaat daarheen, ik blijf aan onze kant van het hek en krijg Snuf te pakken. Die mag terug naar zijn eigen veilige plek, zijn hok. Het grappige is dat hij een dag later weer los rondloopt en na een tijdje vanzelf  teruggaat naar zijn hok. Voor hem toch de plek waar hij het liefst is.

     

Ondertussen maken Freek en Vé samen een werkstuk over LIEFDE. Wat gebeurt er met je als je verliefd wordt? En wat doe je als het ‘aan’ is? Laila en Anne Sophie hebben elkaar gevonden in hun liefde voor knuffels. Laila draagt de hele dag een tas om haar schouder met een wasbeer, een ijsbeer en andere knuffels die allerlei avonturen beleven. Ze mogen zelfs samen met hen op de trampoline! Ook autootjes kunnen binden. Keiro (5) en Jozua (9) spelen samen op de mat  met auto’s die hard rijden, botsen, uit de bocht vliegen en samen stunten. Het maakt niet uit hoe oud je bent.

  

In de speelruimte zijn kinderen samen bezig, met elkaar of naast elkaar. Artemisia leest een boekje, terwijl Tycho oefent  op zijn laptop. Soms lezen ze elkaar voor, maken hun huiswerk, terwijl de een de ander helpt. In de ruimte ernaast, de bouwhoek, vinden ze elkaar ook: samen met lego bouwen of samen op de fatboy een Donald Duck lezen.

  

Vrijdag gaan we surfen, de laatste keer. Geen golven, dus drijven en peddelen in het water. Elkaar redden en zorgen dat iedereen om de beurt over naast elkaar liggende planken kan lopen. Het was een week waarin wij blij werden van het kijken naar kinderen die kiezen wat ze het liefst doen. Zo kan het, samen en naast elkaar spelen en leren en daar heel gelukkig van worden.