Maandag 24 augustus. Voor de derde keer een eerste schooldag, voor de derde keer op het strand, met 10 kinderen en prachtig weer. Eerst een kopje koffie en kletsen, terwijl de kinderen al diepe kuilen graven en blij zijn om elkaar weer te zien. Dan is het tijd voor een duik in zee en iedereen gaat mee. Gaudiaanse bouwsels bouwen met nat zand dat in minuscule drolletjes op elkaar plakt. Elkaar nat spetteren en je met de golven mee laten drijven. Zitten in de zee en doen of het een bad is.

We lopen met z’n allen ongeveer 1 kilometer naar de sprookjesbeelden aan zee. Een verrassende verzameling grote en heel kleine beelden van sprookjesfiguren. Met een begeleidend papier proberen ze alle sprookjesfiguren te vinden en te herkennen. Job vindt vooral het been van Gulliver heel lang en warm. Miquel vindt al snel het kraantje bij Hansje Brinkers, waarmee hij water uit zijn oor kan laten spuiten. Zita vindt de kikkerkoning het allermooist.  Hij ligt als kikker al naast de prinses in bed.

Tijd om te vertrekken. Nog even de zee in, lekker door het natte zand teruglopen, weer de zee in. En daar zijn de eerste ouders alweer om hun kinderen op te halen. Wat een heerlijke eerste dag, wat een goed begin van het nieuwe schooljaar. Het strand, de zee, een eindje lopen, samen zwemmen, bouwen en genieten. Dat belooft veel voor 2009-2010.