Vrijdag 13 februari. Een warme-truien-dag waar we niet veel van merken vandaag. De verwarming staat een paar graden lager, maar iedereen is zo hard aan het werk dat niemand het koud heeft. Met Jeremia overleg over de schoolkrant. Iedere dag heeft hij wel een paar nieuwe ideetjes voor de inhoud of de opmaak. Het leuke is dat hij het langzamerhand overneemt. "Ik maak de indeling wel, in Powerpoint, dat is veel mooier." Ook over wat er in moet en waar het moet staan heeft hij een gefundeerde mening. Zo gaat het dus: iemand is geraakt door een project (de schoolkrant, iedere maand) en gaat er mee aan de slag. Niet één dag voordat het af moet zijn, maar weken van te voren is hij al bezig met wie wat gaat schrijven, wat waar moet staan, en wie er wordt geinterviewd over welk onderwerp. Je passie vinden…het lijkt alsof dat hier bijna vanzelf gaat.

Andere passies: Cem die te horen heeft gekregen dat hij auditie mag doen voor de Media Academie in Amsterdam, over een kleine twee weken al. Hij oefent hard aan de monoloog die hij daar moet houden. Acteur worden, dat is wat hij wil en dat weet hij ook al een tijd.

En de rest? Bezig met van alles, als altijd. Gert komt met zeepsop, rietjes, bekers met een gat erin, touwen aan stokken, gebogen ijzerdraad om een zo mooi of groot mogelijke zeepbel te maken. Iedereen doet mee, van Paula tot Naomi. De grootste zeepbel mag in het De Vrije Ruimte-boek of records komen (of de mooiste?).