Vrijdag 15 februari: warme-truien-dag. We zetten de verwarming op 15 graden en hebben allemaal een extra trui aangetrokken. DIt, in het kader van de landelijke actie om energie te besparen door minder te stoken; voor iedere graad dat je de verwarming lager zet, bespaar je 7 % energie. Tel uit je winst!

In de ochtend is die extra trui ook echt nodig, maar dan begint de zon te schijnen en gaan we het warme-truien-spel doen. Dat gaat zo: Iedereen doet zijn extra trui uit en legt die op een stapel. Daar liggen ook handschoenen, een muts en een sjaal. We zitten in een kring op de grond en gooien om de beurt met een dobbelsteen. In het midden van de kring ligt een bord met daarop een paar plakken koek, een mes en een vork. Wie zes gooit, komt in actie: opstaan, trui aan, must op, sjaal om, handschoenen aan en met vork en mes de koek snijden en het afgesneden stuk opeten. Vaak heb je net alles aan, en gooit de volgende zes, en moet jij weer alles uitdoen… Op die manier krijg je het vanzelf wel warm. En de spanning over of je het haalt om een stuk koek te eten, maakt dat je het nog warmer krijgt.

Een heerlijk, maar vermoeiend spel, na ruim twintig minuten is de koek op, en zijn we klaar met spelen. "Laten we naar buiten gaan!"