Maandag 14 november. Niet alles gaat vanzelf. Je dwingt jezelf om rustig te blijven als je voor de 10e keer hetzelfde vraagt en het antwoord telkens weer anders is (in plaats van ook iedere keer hetzelfde…) Later kun je erom lachen, maar op het moment zelf was je liever wat relaxter, begripvoller, vol rust geweest. Iedereen is mens en heeft dagen waarop dingen wat minder gaan. Ik leg me er bij neer en ga op zoek naar de positieve dingen van vandaag. Het koken!

Eigenlijk afgeschaft, wegens geringe belangstelling voor de geboden maaltijd. Heringevoerd door Sterre en Pepijn. Zij vinden koken leuk en willen het graag blijven doen voor degenen die wel een warme maaltijd willen. Nu is dat op maandag (de dag waarop zij tijd hebben). Zij bedenken wat ze willen maken, doen inkopen en vragen van te voren wie er mee eet. Wat een rust tussen de middag! Geen gezeur meer van ‘ ik lust het niet’ , want dan eet je gewoon een boterham en heb je je niet opgegeven. Wie wil krijgt vandaag heerlijke lasagne met spinazie en tomatensaus. Zo kunnen we er weer tegen deze middag met geschiedenis (een quiz van Herman en jagers en boeren bij Claartje – met filmpjes en vragen- ) en zingen.

Dit -zingen- is nu goed geregeld. Sterre en Serra hebben hun gitaar en kunnen ‘ Born this way’ spelen. Wie meedoet zit op een krukje, krijgt de tekst en zingt zo goed als hij of zij kan mee. Een stuk rustiger gaat het nu dan toen iedereen nog voor de computer stond om op You Tube het liedje te bekijken en probeerde mee te zingen. Ja, sommige dingen gaan steeds beter. We leren iedere dag van elkaar.