DSC05578

Februari-maart-april 2015. Samen op zoek naar geluk. Dat was het idee toen we mee gingen doen aan het project Together: een samenwerkingsprojest tussen Utrechtse migrantenkinderen en  kinderen van De Vrije Ruimte. Met als doel: het opnemen van een cd met aansprekende liedjes over samenwerking en geluk en andere waarden, die zo belangrijk zijn in dit leven, voor alle mensen.

april 2015 104

cd-opname in Utrecht

Van zingen word je gelukkig, zeker als je dat samen met anderen doet. Eerst maakten we kennis met elkaar: wij gingen naar Utrecht, waar we hartelijk ontvangen werden door tien kinderen van verschillende nationaliteiten. We deden spelletjes en knutselden samen, dansten en dronken limonade. Daarna kwamen de Utrechtse kinderen naar Den Haag, we versierden lichtjes van geluk en aten soep en salade, die we samen maakten. Een volgende keer draaiden we vriendschapsbandjes in elkaar, schilderden samen één schilderij, bakten pizza en pannenkoeken.  En natuurlijk moesten de liedjes geoefend worden. Liedjes over vriendschap, respect, geluk, samenwerking. Wij repeteerden in Den Haag, zij in Utrecht. Een paar liedjes namen we apart op (zij in Utrecht, wij in Voorschoten, op de woonboot van Ed Citroen), en tenslotte hadden we een zaterdagse sessie in de studio van Lonneke Scholten waar we met alle kinderen samen  liedjes opnamen. Nu alles gedaan was, was het hoog tijd voor een feestje: Op zaterdag 18 april waren wij in Utrecht uitgenodigd voor het Slotfeest, waar alle kinderen, hun ouders en de vrijwilligers, bij elkaar kwamen om te vieren dat het allemaal gelukt was: samenwerken en samen zingen. Het werd een spetterend feest, met voordrachten, dans en muziek, lekkere hapjes en drankjes en een cheque van €500 die Together won met de prijsvraag van Stichting Sjoerd.  Aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt: hartelijk bedankt!

DSC05734

samen dansen op het slotfeest

Twee meisjes vonden het jammer dat het was afgelopen: “Mogen we nog een keer naar Den Haag komen?” Natuurlijk mag dat. Het komt goed uit dat zij deze week vakantie hebben en wij nog niet. Op dinsdag 28 april komen ze -als het goed is met vijf meisjes- naar Den Haag om een schooldag op De Vrije Ruimte mee te maken.