Woensdag 31 oktober. In volle voorberieding voor de Open Middag, al vanaf 9.oo uur ’s ochtends. We hebben ons nogal wat voorgenomen, en een aantal zaken moeten op het laatste moment geregeld worden. Foto’s van de kinderen in actie hangen aan de wanden. De Halloween-kamer ziet er prachtig uit: donker, met spinnen en een skelet, nepkaarsjes en snoep om doodskopjes mee te knutselen. Marty gaat op pad om onze eerste schoolkrant te kopiĆ«ren, en de schoolgids ook nog maar een keer (voor al die mensen die interesse hebben en meteen wat willen lezen). Ik ga koekjes bakken met de kinderen.

Yanna roert de suiker met de boter. Zita komt vragen of het deeg al klaar is. Emma en Miquel spelen met de kapla en playmobil, maar komen wel om koekjes te maken (hoewel ze het liefst het deeg zo op zouden eten…) en gaan daarna meteen weer verder spelen. Yanna en Zita houden het lang vol. Zita heeft al snel genoeg van de bestaande vormpjes en gaat zelf vormen bedenken. Plotseling staat er een dynosaurus op het bakblik!

En de middag zelf? Thee, koffie en koekjes staan klaar, de vlag is gehesen. Mensen komen, kijken, blijven praten, raken overtuigd van ons concept als ze de film ‘Democratic Schools’ bekeken hebben. Wij zijn blij na afloop. Zo zullen steeds meer mensen weten wat wij doen, en de weg naar De Vrije Ruimte weten te vinden.